72) LANGS 2 GETEN (Vlaams-Brabant) deel 2

De knooppuntroute kan je terugvinden in de fietsgids Fietspocket Vlaams-Brabant. Deze route kan je  2 delen gereden worden. Het 2 de deel waren we vertrokken op knp 24 in het centrum van Tienen, hoofdstad van de suikerklontjes. Deze route is voor ervaren fietsers want de moeilijkheidsgraad ligt vrij hoog door de vele stukken onverhard en de vele kasseistroken. Bij momenten is het een echt mountainbike ritje maar o zo leuk om te rijden. In tegenstelling tot deel één (route nr 71) is het wel heuvelachtig met eerder gevaarlijke afdalingen op kasseien (bij regen). Ook hier is er sprake van een landelijke route maar een bezoekje aan de steden Hoegaarden en zeker Tienen mag je niet afslaan. Alhoewel er in de dorpen die je passeert er altijd wel één of ander specialeke terug te vinden is. Even stoppen op een terrasje kan geen probleem zijn want die zijn zeker langs de route te vinden. Geen parkoers voor een racefiets op deze 36 km lange rit maar voor een fiets met stevige banden. Voor ons die wel van spectaculaire routes kunnen genieten een score van 9/10. Deel 1 en deel 2 kunnen samen gereden worden en dan kom je aan een route van 66 km.

24-13-35-14-17-16-15-63-62-64-24

Laat hier je reactie achter