73) LES 4 CHEMINS (Frankrijk)

Deze route start in Bapaume in het Franse Pas Calais. Dit stadje ligt op enkele kilometers van de frontlijn waar de Slag om de Somme gestreden werd in de oorlog 14-18 . Op deze volledig heuvelachtige route mag je je aan veel oorlogskerkhoven en oorlogsmonumenten verwachtten. De toer baant zich een weg over volledig verharde autowegen tussen de wiegende graanvelden en de bewerkte akkers enkel onderbroken door de typische Franse kleinere dorpjes met elk hun eigen kerkje maar waar je altijd een bonjour krijgt wanneer je passeert. Het is beter een colablikje en een druivensuikertje mee te nemen want de bevoorradingspunten zijn nogal aan de weinige kant op deze 43 km lange maar overigens goed bewegwijzerde route. Deze route moet je eigenlijk al rijden, alleen al voor de 1.2 miljoen doden en gewonden die hier gevallen zijn in vier en een halve maand, te eren. Van ons een 8/10 en voor alle gevallenen R.I.P.

Laat hier je reactie achter