74) ALBERT WO1 (Frankrijk)

Deze route is niet bewegwijzerd. De route startten wij in Albert aan de basiliek waar  eveneens het ondergronds oorlogsmuseum zich bevind. Zeker een bezoekje waard . We reden richting Miraumont op de D50 waar wij aan het Aveluy Wood Cementery onze eerste stop maakten. We vervolgden de D50 tot aan het Hamel Military Cementery waar één Duitse soldaat apart ligt begraven. Zeer merkwaardig ! Terug de D50 volgen tot aan Beaumont-Hamel waar je de borden van de memorial kan volgen. Op deze plaats vindt je een monument, enkele begraafplaatsen, nog een mijnkrater en nog loopgrachten en de vele kraters van bominslagen. We reden terug naar de D50 en volgden richting Thiepval waar we de Ulster Tower passeerden en even verder de Mill Road en de Connaught Cementerys bezochten. We reden dan naar de Memorial De Thiepval. Een zusje van de Menenpoort waar ook duizenden namen in gegrafeerd staan. Wij hebben ook het bijhorende museum bezocht. We reden even terug en sloegen rechtsaf naar Poziéres richting D929. In Poziéres bekeken we het monument en in het bosje vlakbij de resten van de Gibraltar Bunker. We gingen nu recht af op de D929 richting Albert om na enkele honderden meters de Poziéres Britisch Cementery te bezoeken. Terug de D929 volgend tot in La Boiselle waar je de enorme mijnkrater Lochnagar Crater kan bewonderen. Terug naar de D929 waar je even voor je Albert binnenrijdt nog de Bapaume Post Military Cementery kan bezoeken. De route is vrij heuvelachtig en ongeveer 25 km lang. Misschien wel een broodje of drankje meenemen voor onderweg want je bent wel een eindje op pad. Voor de liefhebbers van WO1 is dit ritje zeker een must.

Laat hier je reactie achter