75) MILIEUROUTE (Oost-Vlaanderen)

Met start in Deinze warmen we de beentjes op langs het afleidingkanaal van de Leie, nemen we even verder het overzetpontje over de oude Leie om dan langs de Leie het hoofdstukje Leie af te sluiten. Op deze route mag je allerlei wegen en weggetjes verwachten en vrij veel onverhard. Zoals het jaagpad langs de Schelde. Dus zeker geen route voor de racefiets. De toer is vlak te noemen maar vanaf Gavere, waar we zelfs een stukje rode MTB route volgen, begint het vrij heuvelachtig te worden tot aan de E17 waarna het weer vlak wordt. Mede dat we langs of door verschillende dorpen rijden zijn er zeker enkele terrasjes te vinden en zonder tegenspreken in het centrum van Deinze die we doorkruisen. Het is wel een mooie mix van door het groen en door de behuizing te rijden. Alhoewel vanaf Huise tot Petegem het groen in het voordeel is. Voor mensen die eens in open natuur willen zwemmen is er de zwemvijver Vosselare Put. Het is zeker geen route die in de top 10 van bezienswaardigheden staat maar door de vele afwisseling krijgt deze 50 km goed bewegwijzerde route een score van 8.5/10. Ik zou zeggen , de fiets op en rijden deze route, je gaat het je niet beklagen.

Laat hier je reactie achter