76) VERBIEST ROUTE (West-Vlaanderen)

Deze route laat ons de streek verkennen rond Pittem waar de start is. Wij zijn echter gestart aan ‘t Veld waar ruime parking is. We zaten nog maar 100 m op de fiets of we hadden al een vriendelijke goedendag van onze toploopster Veerle Dejaeghere die volop aan het trainen was. Deze licht heuvelachtige route staat nagenoeg volledig in het teken van de groenteteelt, waar wij door een groentefabriek rijden, en de veeteelt te zien aan de meerdere varkensstallen . En overal bezaait is met alleen staande boerderijen. We kwamen ook een perenboomgaard tegen. Altijd leuk een afwisselinkje .De route loopt volledig over beton- en asfaltwegen wel 2 maal onderbroken door een stukje kasseistrook. Dus perfect berijdbaar met de racefiets. Veel bezienswaardigheden (buiten het kontje van mijn vrouw maar ja dat zien jullie niet hé, hahaha) moet je niet verwachtten op deze 46 km lange tocht. Evenmin als stopplaatsen om een verfrissing te nuttigen , met uitzondering van Pittem centrum ( tevens ook het enige centrum waar je door rijdt). Door het vele groen kan je deze perfect bewegwijzerde route een score van 7.5/10 geven. In de winter iets minder.

Laat hier je reactie achter