77) VOIE VERTE DE LA SEINE (Frankrijk)

Deze heen en terug fietsroute vertrekt vanuit het centrum van Troyes en staat aangeduid met Voie verte de la Seine om daarna over te gaan naar Velovoie des Lacs. De tocht brengt je naar Lac d’Orient, Lac du Temple of Lac Amance . Dit naar gelang hoe ver je wilt fietsen. Wij zijn gereden naar Lac d’Orient wat toch al goed was voor een 58 km heen en terug. Deze zeer goed bewegwijzerde route volgt het Canal de Saint Julien en is vrij vlak te noemen. De eerste 8 km gaat tussen de behuizing om daarna over te gaan volledig in de natuur. Ik denk dat we ongeveer nog 4 paarden en 30 koeien tegen gekomen zijn op onze tocht. Allee , dat zijn 2 paarden en 15 koeien want op de terugweg waren het dezelfde beestjes die we zagen. De weg gaat over zeer mooie fietspaden ( ook in het centrum van Troyes) en is een droom voor racefietsers. Zeker zelf drank of iets eetbaars meenemen want onderweg is er totaal niets( of tis van de drinkbakken van die 2 paarden en 15 koetjes) om even bij te tanken. Voor bezienswaardigheden moet je natuurlijk in stad Troyes zijn en in Lusigny-sur-Barse even halt houden aan de brug over het kanaal. Ja, ondanks dat het een natuurrit is kon deze rit ons wel bekoren en zeker door de vele bonjours dat je onderweg krijgt en daarom toch een 8/10 score.

Laat hier je reactie achter