78) KATHE KOLLWITZ ROUTE (West-Vlaanderen)

De Kathe Kollwitz route met start aan het museum in Koekelare is een tocht waar qua wegen veel te beleven valt. We reden over beton-en asfaltwegen, over stukken onverhard, over 2 stroken kinderkopjes, over een strook steenslag en nog over een stuk heuvelachtig terrein waar je hartinstallatie even aan het werk moet. De omgeving kenmerkt zich door veel bewerkte akkers en weilanden met alleenstaande huizen of boerderijen. Er zijn wel enkele plaatsen waar je even de tank kan vullen maar niet overdreven. Er zijn 2 musea te bezoeken onderweg. Het Kathe Kollwitz museum en het Lange Max museum. Natuurlijk even halt houden aan het sobere Duitse oorlogbegraafplaats in Vladslo waar zich het beroemde werk van Kathe zich bevindt ” Het Treurende Echtpaar”. In het bos errond zijn nog overblijfselen te vinden van 14-18. Op de route zijn op verschillende plaatsen infoborden te vinden met gebeurtenissen uit WO1. O ja, bijna vergeten, je kan ook nog een trein met wagon bewonderen uit begin 1900 op deze toer. Kort samengevat , op deze 45 km lange perfect bewegwijzerde route ga je zeker geen vervelende momenten tegemoet en daarom een score van 8/10.

Laat hier je reactie achter