79) ECOROUTE 2 (Oost-Vlaanderen)

Deze knooppuntroute zijn wij gestart aan de kerk van Doornzele bij Evergem op knp 4. Even verder mochten we al kennismaken met het eerste veer (overzet) die ons over het kanaal Gent-Terneuzen bracht. Het contrast tussen de zware industrie en het groen is hier 100% op deze route . Maar het groen is hier toch wel aan de winnende hand alhoewel de silhouetten van de reuzenfabrieken bijna altijd waar te nemen zijn. Hoewel er verschillende passages door woonzones gaan, zijn er maar weinig plaatsen om eens een terrasje te doen. Er zijn wel meerdere onverharde stroken die moeten overwonnen worden welke zeker niet te goede komen van de 700-28 bandjes van de racefietsers. Na het nemen van de tweede veer rijden we terug de industriezone in met de Volvo fabriek als blikvanger. Veel toeristische bezienswaardigheden ga je niet vinden , het kasteel van Wippelgem niet te na gesproken. Na even alles op een rijtje te hebben gezet, kunnen we deze 43 km lange, vlakke, goed bewegwijzerde route ( alhoewel er enkele zieke bordjes tussen zitten die helemaal bleek getrokken waren maar ja wat wil je met dat weer)  een 7.5/10 score geven.

4-97-96-95-99-50-49-46-41-40-33-36-42-43-47-4

Laat hier je reactie achter