80) UTFANC ROUTE (West-Vlaanderen)

De 47 km lange Utfanc route is een mooie mix tussen het rijden in de bebouwing en het rijden tussen de bewerkte velden. Met doortochten door Ichtegem, Eernegem en Bekegem rijden we meteen dwars door de centra van deze dorpen. Even halt houden op een terrasje is zeker mogelijk op deze route misschien al na die 2 pittige beklimmingen in deze toer. Ja, je weet wel het gezegde: Na de inspanning komt de ontspanning. Maar voor de rest is de rit vrij vlak te noemen en volledig op verharde wegen. Dus zeker geschikt voor de racefietsers. Er zijn wel 2 stroken “allesopzijnplaatsschudden” bij. Ik zie jullie al denken wat is dat(  kasseien dus). Niet veel bezienswaardigheden onderweg, enkele monumenten en beeldwerken niet te na gesproken. Wat wel tegenviel was de bewegwijzering. Alhoewel dat je ziet dat er nieuwe bordjes hangen, zijn er verschillende stuk of ontbreken op een 3 tal belangrijke plaatsen. Wat jammer is want daarmee i.p.v. een score van 8/10 kunnen we maar een 6.5/10 geven. Deze route verdiend beter!!

2 reacties

Van ons krijgt de route 9 op 10. We hebben de route zonder problemen gereden. Veel prachtige vergezichten en typische dorpen. Er zijn ook enkele mooie terrassen en restaurants. Als je tot rust wil komen zeker een aanrader.

Ik heb deze week de Boskapelroute gereden en deze route zit redelijk geweven in de Utfanc route en ik heb gezien dat er nieuwe borden geplaatst waren op sommige plaatsen. Dus het kan zijn dat deze route een update gekregen heeft. Ik moet wel toegeven dat ik deze route ook graag fiets. Heb deze route al meerdere keren gereden in het verleden.
grtjs Dirk en Carine

Laat hier je reactie achter