81) ANTITANKGRACHT ROUTE (Antwerpen)

Deze knooppuntroute kan je indelen in 4 delen. We zijn deze route gestart aan sluis 5 van het kanaal Dessel naar Schoten op knp 41 in Sint-Job-In-‘t-Goor, om bijna onmiddellijk op het onverharde pad te rijden langs de antitankgracht. Langs deze brede gracht kan je nog verschillende bunkers en nog 2 forten bekijken. Tussen de 2 forten staat een vernielde grote bunker. Hier een tip. Aan de achterzijde van deze bunker staan nog verschillende intacte bunkers die toegankelijk zijn. Het einde van dit eerste deel is aan de koning van de kanalen, het Albertkanaal. Zijne Majesteit blijven we een eindje volgen om over te gaan in deel 2. Dit is de fase waar we de bebouwing opzoeken. Aan vele huizen te zien denk ik niet dat ze in hetzelfde bedrijf werken als ik. Eens de huizen (halve kastelen) achtergelaten rijden we nu naar deel 3. Deze van velden met gewassen en weilanden met vee. Met hier en daar een huis of boerderij. Dan eindigen we in deel 4, terug in de bewoning met de ietsje duurdere huisjes. De 50 km lange vlakke route is zeer boom- en bosrijk. Er zijn wel vele kilometers onverhard te overwinnen verdeeld over meerder stroken. Dus niet voor de racefietsers. Er zijn zeker verschillende terrasjes waar ze je welkom heten. Ja hoor, een routeke die ons wel kon bekoren en daarom een 8/10 score voor deze perfect bewegwijzerde route.

41-42-45-26-57-56-70-71-60-59-89-90-63-47-48-99-69-68-37-36-41

4 reacties

Gisteren deze heel mooie fietsroute gereden .

Was heel aangenaam en goed aangeduid .

Zeker een aanrader .

Daar ben ik het volledig mee eens

Prachtige fietsroute zeer prettig om te rijden.
Mooie stukje natuur knoppunten zeer goed aangegeven.

Zeker doen.

En zeker als alles in het groen staat.

Laat hier je reactie achter