83) DE OMGEVING VAN DOORNIK (Henegouwen)

Deze knooppunt route komt uit de gids  ” Fietsen in Picardisch Wallonie “. We hebben 2 routes gecombineerd waarbij we enerzijds het centrum van Doornik leren kennen. Een aangename propere bruisende stad met mooie historische gebouwen, een kathedraal, een Belfort en de doortocht van de Schelde. Op de Grote Plaats is het moeilijk kiezen uit de vele terrasjes en voor de houders van de bankkaarten ( de vrouwen dus ) kan je genieten van de vele winkels. Eens al dit moois te hebben aanschouwt verlieten we de stad langs de Schelde om even de omliggende streek te verkennen. Eerst passeerden we nog enkele historische gebouwen (ruïnes) en fabrieken om dan licht heuvelachtig terrein op te zoeken in het landelijk gebied. Enkele passages door de kleinere dorpen inbegrepen. De wegen zijn overal verhard maar niet overal in goede staat ( gevaarlijke putten ). Door de 2 routes te combineren kom je aan een 28 kilometerkes op deze perfect bewegwijzerde route. Deze kortere aangename route mag van ons een score van 9/10 bijschrijven omdat bijna alles aanwezig is van afwisseling.

4-5-11-9-10-24-73-82-72-68-60-55-78-46-47-52-46-47-36-3-48-49-1-45-27-3-48-49-64-50-5-4

2 reacties

De ruines die je langs de Schelde tegen komt zijn vroegere kalkblus ovens !

Dit zijn de routes die wij het liefst fietsen. Langs ruines en oorlogsmonumenten zoals de westhoek en regio Le Nord in Frankrijk. Deze route is wel een mooie fietsroute

Laat hier je reactie achter