87) MOLENROUTE (West-Vlaanderen)

De 34 km lange fietsroute brengt ons naar de 4 windmolens die deze route rijk is. De start hebben we genomen aan de kerk in Kortemark. De route is volledig verhard en zoekt zijn weg over licht heuvelachtig terrein. Dus een geschikte route voor de racefietsers. Een perfect evenwicht is gevonden tussen het rijden in de bewoning, waar een dorstlessertje te vinden is, en het rijden tussen de bewerkte akkers waar je de verse groentjes al van ver kan ruiken zoals de selder. Maar het moeilijkste moment had ik bij het passeren van de spruitenvelden, mijn favoriete groente, kreeg al weer ‘t water in mijn mond. Het duurde wel eventjes voor we de 1 ste molen tegen kwamen. En opletten in Werken want daar staat de molen links tussen de huizen. Meestal wordt er gereden over rustige wegen maar enkele gevaarlijke oversteken dienen genomen te worden. Van mij mocht deze route nog 10 km langer duren en daarom een score van 8.5/10. Nu is eigenlijk de beste periode om te rijden nu dat alles in de groei staat.

2 reacties

De kaart a. u. b.

Wij hebben daar geen kaart van. Deze route zijn we toevallig tegen gekomen in het passeren en hebben hem later gefietst

Laat hier je reactie achter