90) DE WIJERS (lus 5) (Limburg)

Dit is een knooppuntroute uit de fietsbox Limburg ” dit noemen wij loltrappen “. Na een nachtje slapen in één van de luxueuze appartementen van Holiday suites in vakantiepark Hengelhoef te Houthalen Helchteren waren we goed uitgerust om een nieuwe fietsroute te ontdekken. Vanaf het vakantiepark vertrokken wij op knp 74 richting Bokrijk. Na vele kilometers door de bossen op mooi aangelegde fietspaden kom je uit in Bokrijk. Eventjes afwijken van de route om een bezoekje te brengen aan het openluchtmuseum zeker niet vergeten. We voelden ons eventjes Moses wanneer we “door” het meer reden. Onze “bos”rit eindigde aan een andere Belgische grootheid ” het Albertkanaal” Deze volgden we tot we even halt houden aan het indrukwekkende sluizencomplex. Eens deze achtergelaten kregen we een mix van rijden door bebouwing en stukken mooie natuur waarvan o.a. natuurpunt de Maten waar we dan ook een flink stuk onverhard onder de wielen kregen en een mooi zicht op de wijers . Even inlichten hier : een wijer is een vijver waar vis werd in gekweekt . En plots doken ze voor ons op. De twee mijn schachttorens. Voor de Limburgers iets normaal maar voor ons West-Vlamingen toch nog altijd iets spectaculair. Vanaf nu was het nog even napraten tot ons vertrekpunt. Deze 30km soms heuvelachtige route is perfect bewegwijzerd. De toer verdient een 8/10 en dit mag gevierd worden in de meerdere drankgelegenheden die we langs de weg tegenkwamen.

74-79-71-92-91-98-82-560-72-73-548-74

Laat hier je reactie achter