91) MIJNSITES (lus 2) (Limburg)

Vertrokken vanaf de Holiday Suites appartementen in vakantiepark Hengelhoef te Houthalen- Helchteren, waar wij het weekend doorbrachten, reden we vanaf knp 74 richting Winterslag waar je de mijnschachten van dichtbij kan bewonderen op de mijnsite van C-mine. De volgende schacht zagen we in Waterschei. Een site dat ze volledig aan het restaureren zijn. In de verte zie je de terrils . Voor het mijnterrein van Houthalen moet je even van de route afwijken. Het is een tocht waar we veelvuldig een groene omgeving opzoeken met hoogtepunt de mooie heide tussen knp 305 en knp 79 met zijn prachtige vergezichten. Voor de voetballiefhebbers. De route loopt vlak langs de voetbaltempel van KRC Genk. De 49 km uitstekend bewegwijzerde lange route is soms licht golvend maar er zijn zeker terrasjes genoeg om even op adem te komen. Aan de vele fietsers te zien moet het wel een populaire route zijn en wij kunnen dat wel beamen met een score van 8/10. Het volledig verharde parkoers is zeker geschikt voor onze collega’s de racefietsers.

74-548-73-509-508-512-75-317-316-300-305-79-74

2 reacties

Proficiat, mooi blog, super. Zelf ben ik van Maasmechelen en tweet leuke mooie foto’s die ik zie tijdens mijn fietstochtje hier aan de maasvlakte.

Dank. Als je zo overal die fietsroutes rijdt ontdek je toch dat er nog veel mooie plekjes bestaan. Dat is het voordeel van de fiets, je rijd door bos, veldwegjes, kerkwegeltjes al plaatsen waar je met de auto niet aankan. En dat is nu net het mooie aan het fietsen. En een fotootje is altijd een leuk souvenir

Laat hier je reactie achter