93) GELOOF EN BIJGELOOF (West-Vlaanderen)

Deze bewegwijzerde route zijn wij gestart in Lombardsijde aan de tramhalte aan de kerk. Je mag je verwachtten aan een polderrit die je met de streek achter Westende laat kennismaken. Even na het buiten rijden van Lombardsijde staat rechts een groepering van bunkers. De 28 km lange, vlakke rit gaat over mooie beton- en asfaltwegen met meerdere infoborden en praatpalen waar interessante weet-je-datjes op vermeld staan. Het enige dorpje waar we doorreden was Slijpe. Is het dan een rit volledig in de polder? Nee hoor, we gaan nog een flink stukje op de dijk van Westende fietsen maar hier moet je wel opletten voor de vele voetgangers waardoor je de kunstvoorwerpen langs de dijk wel eens zou kunnen missen. Er zijn hier ook voldoende horecazaken waar je bij een verfrissing (zomer) of bij een soepje (winter) kan genieten van de op en af rollende golven op het strand. De route verveelt zeker niet en is mede door zijn goede bewegwijzering zeker een 8/10 score waard.

Laat hier je reactie achter