94) ALLER-RETOUR (West-Vlaanderen)

Deze 39 km lange route zijn wij gestart aan de Ijzertoren te Diksmuide waar ruime parking is. Je mag je verwachtten aan een rit over rustige wegen tussen de vele weides met alleenstaande boerderijen, nu en dan onderbroken door een klein dorpje met een kerk en enkele huizen eromheen. Het verloren gegane zweet kan je dan weer aanvullen in Diksmuide, het charmante Lo met zijn kasseitjes en in Alveringem. Afkoeling kan je dan weer vinden langs het jaagpad van de Lovaart en er moet ook een stuk onverhard overwonnen worden zonder moeilijkheidsgraad. Veel oorlogsbezienswaardigheden zijn niet te zien langs deze tocht maar er zijn wel meerdere infoborden met leuke wist-je-datjes. Maar toch 2 top bezichtigingen op deze route. Met name de Ijzertoren en de Dodengang ( beide te bezoeken). Er is niet zo veel afwisseling op deze vlakke maar weeral perfect bewegwijzerde en daarom een 7.5/10 score.

Laat hier je reactie achter