96) DE MOEREN (West-Vlaanderen)

Deze 41 km lange fietstocht zijn we gestart in Bulskamp en laat ons kennismaken met de Moeren. We reden van dorp tot dorp via rustige betonwegen. Er zijn wel enkele kasseistroken te overwinnen. Ook een stukje veldweg en een stukje kerkwegel zitten in deze toer. Een route die zich wel bijna volledig in poldergebied afspeelt (gratis wind inbegrepen maar daar krijg je mooie billetjes van) In de dorpjes zijn er wel verfrissingen te verkrijgen. Soms is het lichtjes golvend met nadruk op “lichtjes”. Een bezienswaardigheid om even halt te houden is het kasteel van Beauvoorde (in bepaalde periodes te bezoeken) en een stukje kaas kopen kan dan weer in kaasboerderij De Moerenaar. Deze goed bewegwijzerde route zou volledig tot zijn recht komen wanneer hij gereden wordt als de gewassen in het groen staan en dan mag je wel een score op zijn cv bijschrijven.

Laat hier je reactie achter