97) MARKROUTE (Vlaams-Brabant)

Met start in Galmaarden mochten we al meteen kennis maken met het golvend karakter van deze route. Een trend die zich verder zet over de volledige route. Er zitten ook enkele kuitenbijtertjes bij maar tegenwoordig is dit met de E-Bikes geen probleem meer. Een golvend karakter wil dan weer zeggen dat we konden genieten van mooie vergezichten. De route loopt volledig over harde wegen ook het kleine wegeltje even over Tollembeek , waar het standbeeld van Urbanus staat , is verhard. De route kenmerkt zich door de vele akkers en weides met alleenstaande grote boerderijen. Er worden maar enkele dorpen aangedaan waardoor er weinig stopplaatsen te vinden zijn om even te verpozen en een drankje te benuttigen. De 47 km lange route is goed bewegwijzerd maar de borden zouden toch een keer een opknapbeurt mogen krijgen. Veel bezienswaardigheden zijn niet te zien maar het mooie landschap maakt dat deze route toch een 8/10 verdient. Ik denk dat de vele racefietsers die we gezien hebben daar wel mee akkoord zullen gaan.

Laat hier je reactie achter