99) SCHELDEVALLEI 1 (Oost-Vlaanderen)

De Scheldevallei 1 route start in Zwijnaarde dorp waar ruime parking is. De rijders van koersfietsen kunnen nu beter hun ros binnenlaten want er moet redelijk wat kilometertjes grintwegen overwonnen worden. Er wordt wel door een mooie groene omgeving gefietst met weinig passages door bebouwing. Voor leergierige mensen staan er meerdere infoborden verspreidt over de route met een woordje uitleg. De 28.5 km lange route is niet helemaal vlak met in Melsen toch een klein pittig klimmetje om even wat spanning op de spiertjes te zetten. Even je snelheid testen kan dan weer op het pad langs de Schelde tussen de vele wielertoeristen. Enkele terrasjes zijn zeker te vinden langs de route. Nee, zeker geen route waarop je je verveeld en daarom een score van 8.5 is zeker op zijn plaats op deze overigens perfect bewegwijzerde route. En nee, als je over het kerkhof rijdt ben je niet mis reden.

Laat hier je reactie achter