101) LES EOLIENNES ( Frankrijk )

Deze route zijn we gestart in het stadje Etaples-sur-Mer waar veel parking voorzien is aan de jachthaven. Op deze 28 km goed bewegwijzerde route kan je zeker je klimmersbenen testen want er zitten enkele stevige klimmetjes in. Maar de beloning is niet min met de prachtige vergezichten die je gepresenteerd krijgt. En denk eraan, als je klimt moet je ook …dalen. Tot 60 km/h haalden we eruit. En het is de volledige route klimmen en dalen. Een drinkbus meenemen is aangeraden. Toch zeker bij warm weer want er is niet veel bevoorrading in de enkele kleinere dorpjes waar je doorrijdt. Een hoofdbezienswaardigheid om even bij stil te staan is zeker het oorlogskerkhof van Etaples met zijn meer dan 11000 gesneuvelden uit voornamelijk WO 1. Deze volledig verharde route is zeker een score van 8.5/10 waard. En als je graag een vers visje eet kan je terecht in de viswinkels en viskotjes in Etaples-sur-Mer

Laat hier je reactie achter