105) LANDLOPERSROUTE (Antwerpen)

Deze uitstekende bewegwijzerde route zijn we gestart in Merksplas en algauw passeerden we de gebouwen voor de illegalen waar vroeger het slaapcomplex voor de landlopers was. De route is een mooie mix van wegen en wegjes. Er zijn meerdere stukken onverhard (wat zeker niet te goede komt aan de racefietsbandekes). Drankstopplaatsen daar een tegen zijn zeker te vinden langs deze route o.a. in Merksplas en Hoogstraten. De 2 centra waar je doorheen fietst. De route passeert ook rakelings langs Turnhout. De voornaamste bezienswaardigheden op deze 60 km lange route zijn: de 2 begraafplaatsen van de landlopers, de stenen kerk in Hoogstraten, de kapel in Merksplas Kolonie en de gebouwen van de inrichtingen. De score voor deze route is van ons een 9/10. En niet vergeten in het seizoen een bakje aardbeien uit een automaat te halen want ze waren zeer lekker

Laat hier je reactie achter