108) WATERMOLENROUTE (Oost-Vlaanderen)

Deze 42 km lange tocht zijn we gestart in Munkzwalm aan de Zwalmmolen waar meteen ook het startpunt is. Je mag je aan een zwaardere heuvelachtige route verwachten met als toetje de beklimming van de Molenberg met zijn 14% stijgingspercentage. Maar de route is een perfecte mix tussen het rijden door de bebouwing en het fietsen door het groen met mooie vergezichten. Er zitten enkele kasseistroken in om even de maaginhoud te laten zakken. De fietsroute is ideaal voor de racefietsers want op een kort strookje na is de route volledig verhard. De energie op peil brengen is zeker geen probleem want er zijn voldoende stopplaatsen op deze perfect bewegwijzerde route. Bezienswaardigheden zijn natuurlijk de watermolens, de Vinke(wind)molen, de kunstwerken die een ambacht uitbeelden en de vergezichten. Een aanrader voor een snack, pannenkoek of een verfrissing is ‘t hol van Pluto. Jammer voor de concurrentie maar deze route moeten wij een 9/10 geven. Begin maar al te trainen.

Laat hier je reactie achter