110) CIRCUIT DE LA MESANGE (Frankrijk)

De fietsroute start aan de jachthaven van Saint-Valery-Sur-Somme. De route is volledig verhard en licht heuvelachtig maar er zijn enkele zwaardere hellingen die de kuitjes even op spanning zetten. Het is volop genieten in het groene natuurschoon met doortocht door enkele typische dorpjes die deze streek rijk is. Op deze 36 km lange toer zijn zeer weinig plaatsen om even bij te tanken, wat dan weer geen probleem is in het toeristische Saint-Valery (ook lekkere ijsjes). En als je echt niet meer verder kan van de dorst kan je nog altijd een teugje nemen uit het kanaal van de Somme waar je op het jaagpad langs rijdt (grapje). Bezienswaardigheden zijn voornamelijk te vinden in Saint-Valery o.a. het toeristisch stoomtreintje waarop je kan meerijden. Van ons krijgt deze prima bewegwijzerde route een 7.5/10 score

Laat hier je reactie achter