111) CIRCUIT DU GRAVELOT ( Frankrijk )

De route kan je starten in het toeristische Saint-Valery-Sur-Somme. De toer gaat via rustige wegen en veel groen naar het andere badplaatsje Cayeux-sur-Mer met zijn stenen strand en zijn talrijke strandhuisjes. Onderweg passeerden we enkele kleine dorpjes. Van Cayeux reden we langs en door de duinen, met zicht op zee (let op de doorgezakte bunker) naar het volgend badplaatsje Le Hourdel met mooi zicht over de baai. Vanaf nu gaat het over een mooi fietspad langs de grote baan richting Valery met een overzicht over de eindeloze velden. Een drankje op een terrasje kan zeker in de badplaatsen. De 37 km, perfect bewegwijzerde fietsroute, is lichtjes heuvelachtig. En met een beetje geluk zie je het toeristentreintje die rijdt tussen Valery en Cayeux (hebben wij gedaan). De score van deze volledig verharde route is zeker een 8/10 waard.

Laat hier je reactie achter