112) DODENDRAADROUTE ( Antwerpen/Brabant )

Deze route zijn we gestart in Baarle-Nassau / Baarle-Hertog. Het stadje met de nogal moeilijk te volgen grenslijn tussen Belgie en Nederland. De route vertelt het verhaal van de onder hoogspanning geplaatste prikkeldraad afspanning die de grens vormde tussen Belgie en het neutrale Nederland in Wereldoorlog 1 . Deze verhalen kan je terug vinden op 15 grote infoborden verspreid over de 38 km lange fietsroute. De route zoekt zijn weg tussen een dun bevolkt gebied met veel bewerkte akkers en bossen. Er zit een stuk onverhard in de route maar is zeker goed berijdbaar. Op dit stuk even halt houden aan het kerkhof van de landlopers. Er zijn weinig drankvoorzieningen langs deze knooppuntroute . Ook hadden wij de eer om enkele kilometers op de voormalige spoorlijn ” Bels lijntje ” te mogen fietsen. Bezienswaardigheden zijn er zeker terug te vinden op deze volledig vlakke route. Een fietsroutebeschrijving kan je gratis afhalen in de kantoren van de dienst toerisme en is aan te raden omdat enkele infoborden even afwijken van de route. Onze score is een 8.5/10

93-79-80-94-22-18-19-52-11-12-99-08-87-82-91-92-93

Laat hier je reactie achter