113 AARDBEIENROUTE ( Antwerpen )

Deze route zijn we gestart aan de indrukwekkende Sint-Katharinakerk in Hoogstraten. Het eerste deel van de route tot Meersel-Dreef is meer een kennismaking met bewerkte landerijen en enkele bosgedeeltes. Het tweede deel, dit vanaf Meersel-Dreef tot Hoogstraten, is een opeenvolging van aardbeivelden en aardbei serres. De 40 km lange rit is volledig vlak waar enkele stroken onverhard ook deel van uitmaken. Mooi rijden is het ook zeker langs het kronkelende riviertje de Mark. Een terrasje meepikken kan zeker op verschillende plaatsen langs de toer. Bedevaarders die Lourdes te ver vinden kunnen terecht in de Lourdesgrot aan het klooster van Meersel-Dreef (wanneer wij passeerden was het juist een buiten mis). En wie echt niet meer kan wachten om het rode vruchtje te proeven kan dan weer een bakje uit de aardbeiautomaten halen die je verspreid over de fietsroute terug vind. Deze uitstekende bewegwijzerde route vinden wij een 8.5/10 waard

Laat hier je reactie achter