114) MICHEL POLLENTIER ROUTE ( West-Vlaanderen)

Deze route zijn we gestart aan de ijzertoren in Diksmuide waar voldoende parking is. Er worden vele kilometers door de vlakke polders gereden nu en dan eens onderbroken door een kleiner dorpje. De 2 grote steden waar je doorheen passeert zijn Nieuwpoort met zijn viswinkels, jacht- en vissershaven met vismijn en natuurlijk het Albert monument met bijhorend museum (zeker eens bezoeken) en Diksmuide met zijn mooie marktplaats en zijn Ijzertoren (ook zeker eens bezoeken). Vanaf Nieuwpoort fiets je een eind langs de scheidingslijn uit wereldoorlog 1 tussen bezet en onbezet gebied ,met name de Ijzer rivier. Er zijn zeker geen gebrek aan terrasjes op deze volledig verharde route maar ondanks zijn 64 kilometers lengte zijn er niet zo veel (oorlogs)bezienswaardigheden te ontdekken. Wij denken met een score van 8/10 dat deze ex-wielrenner wel tevreden zal zijn over zijn uitstekend bewegwijzerde route

2 reacties

Debeuckelaere Boudewijn

Zal zeker de M Polentierrit een dezer dagen afrijden.
grtjs

Beste,

In Diksmuide vertrokken. De bordjes geven 66KM en 33KM aan. Na 2 Km ging de 33KM route naar rechts. Ik ben dan maar blijven fietsen langs de Ijzer maar helaas geen spoor meer van de Pollentierroute

Laat hier je reactie achter