115) DIJKEN EN GEULEN (West-Vlaanderen)

Deze route zijn we vertrokken aan het spaarbekken aan de Yzer in Nieuwpoort. Via poldergebied en het jaagpad langs het kanaal Plassendale-Nieuwpoort gaat het richting Middelkerke waar we kennis maken met de vele campings en de buitenwijken van Middelkerke. Na deze passage denk je terug de polders in ? Nee hoor, We gaan nog eens de Noordzee bekijken vanop de dijk van Westende-Bad. Eens het centrum van Westende te hebben doorklieft gaat het nu terug richting Nieuwpoort met het Albert monument als baken. Er staan meerdere infoborden met een beschrijving langs de route en even de zweetklieren bijvullen met brandstof kan op een van de meerdere terrasjes die je passeert op deze 33 km lange vlakke route. Let ook even op ongeveer een 2 tal kilometerkes voor Nieuwpoort op de bunkergroepering aan je linker zijde. Deze volledig verharde, perfect bewegwijzerde route is zeker een 8/10 waard

2 reacties

sommige paaltjes vonden we niet meer terug en toen hebben we verder geloof en bijgeloof route gevolgd tot we daar ook geen wegwijzers meer van vonden

Hallo, wij hebben beide routes gefietst en bij ons was de bewegwijzering zeer goed. Ja, de bordjes op de palen zijn inderdaad niet te groot en staan soms wel niet logisch maar wij hebben geen problemen ondervonden. Tis misschien ook omdat we de streek redelijk goed kennen. Als we nog eens in de buurt zijn ga ik toch nog eens de route fietsen. Dank voor de info
grtjs Dirk en Carine

Laat hier je reactie achter