116) STADSHOEVEROUTE (West-Vlaanderen)

Deze kortere route van 30 km zijn we gestart aan het vliegveld van Oostende. Je mag je verwachtten aan een wisselende toer. Je fiets door duinengebied, polder-en natuurgebied, door bebouwing (Oostende stad laten we links liggen) over mooie en slechte betonbanen, over de bekende Groene 62 (oude spoorlijn) Nee hoor, aan afwisseling geen gebrek. Er zijn meerdere mooie hoeves te bewonderen met grote infoborden over het bedrijf. Er staan ook borden met gedichten (waar je nog kop nog staart aan krijgt). Er zijn zelfs , jaja!, enkele hoogtemeters te overwinnen ( de Oostendse Ardennen zeg maar) Aan bezienswaardigheden geen gebrek. Het open lucht oorlogsmuseum van Raversijde, de hoeves, het vliegveld, de natuurgebieden, de meerdere bunkers enz. Enkele terrasjes staan ook klaar om je te ontvangen op deze kan beter bewegwijzerde route , op enkele bepaalde plaatsen zou een bordje meer mogen staan. Kortom een score van 8.5/10 is volgens ons op zijn plaats

Laat hier je reactie achter