117) LANGS OOSTERSCHELDE EN WESTERSCHELDE (Nederland)

Deze 48 lange route zijn we gestart aan de oesterputten van Yerseke in Zeeland aan knp 63. We waaien uit op de dijken van de Oosterschelde en de Westerschelde. Maar we maken ook kennis met het binnenland met zijn vele fruitboomgaarden en met de natuurgebieden. Er wordt gereden over rustige verharde wegen en enkele dorpjes worden gepasseerd elk met hun eigen verhaal. Zoals Wemeldinge met zijn 2 molens of Yerseke met zijn oesterputten en zijn mosselen of Hansweert met zijn drooggelegde sluizen. Er wordt echter niet door de centra gereden wat wel jammer is, maar niemand verbied je om even van de route af te wijken. Ook Goes laten we rechts liggen. We passeerden ook meerdere jachthavens en sluizen op deze vlakke rit. In de jachthavens waar de terrasjes uitnodigend staan te wachten. Op de beide Scheldes waren vaartuigen van alle slag te spotten. Deze 8/10 scorende route hebben wij uit 1 van de fietsroutefolders die gratis verkrijgbaar zijn in de vvv van Wemeldinge

63-99-86-85-88-84-82-83-70-79-46-47-45 vanaf knp 45 volgen we de borden naar Wilhelminadorp, steek het kanaal over en volg rechts het kanaal tot Goese sas, nu volg je terug knp 48-51-67-56-55-57-64-62-63

Laat hier je reactie achter