118 ) KASTELENTOCHT TUSSEN LEIE EN SCHELDE (Oost-Vlaanderen)

Deze vlakke knooppuntroute zijn wij gestart aan het kasteel van Ooidonk ( te bezoeken) waar ruime parking is. De route is een mooie mix tussen het rijden in de bewoonde zones met zijn meer duurdere huisjes en de groene natuurzones.Ook een mooie afwisseling in de wegen met enkele kasseistroken en enkele goed berijdbare stukjes onverhard. Zeeziek ga je zeker niet worden op het overzetje die je over de Leie “vaart”. Ook grote zus de Schelde gaan we even bezoeken. Snelheid opdrijven kan op het weggetje langs de spoorlijn en fietsfile was het dan weer aan het handbediende ophaalbruggetje aan de sluis van Astene. Het is moeilijk keuzes maken uit de vele terrasjes langs deze 45.5 km lange route. Maar het doel was natuurlijk even halt houden aan de meerdere kastelen en gebouwen die deze rit rijk is. De concurrentie is gewaarschuwd want deze route is zeker een 9/10 waard. Misschien een minpuntje op deze perfect bewegwijzerde route dat sommige bordjes fel afgetrokken zijn door de zon en daardoor moeilijker leesbaar waren.

90-88-85-72-71-74-67-88-22-23-79-33-34-40-32-29-38-36-26-21-19-14-13-11-12-90

2 reacties

Beste,

ik heb jullie voor het eerst bezocht en het kriebelt om te vertrekken.
Mag ik vragen voor de route met het overzetje over de Schelde, zou je weten aan welk knooppunt je dit tegenkomt?
Wij gaan de toch doen met 2 kindjes op de fiets en 45km zal iets te veel zijn…

Mvg en veel succes verder!

En hoe was het fietstochtje met de kindjes, het is anders wel een leuke tocht. Ik heb problemen gehad met mijn PC waarbij ik sommige mensen niet kon bereiken met een antwoord. Sorry hiervoor
grtjs Dirk en Carine

Laat hier je reactie achter