121) DRUIVENROUTE (Vlaams-Brabant)

Deze knooppuntroute zijn we gestart in Overijse met direct al een klimmetje die kan tellen als opwarming. Klimmen en dalen is hier wel orde van de dag. Verwacht je maar aan meerdere kasseistroken en veel stukken onverhard waarvan eentje met grote keien (nie zo goe voor de bandekes) maar ook mooie vergezichten gaat deze route niet uit de weg. Eventjes de fietsen laten rusten aan een drankgelegenheid kan in vrijwel ieder stadje of dorpje die je passeert op deze tocht die overigens zeer groen getint is. O.a. wanneer je door het Zonie├źnwoud rijdt of door het Park van Tervuren waar zich het Koninklijk museum voor Midden-Afrika bevind. Er zijn wel enkele mooie gebouwen te bewonderen onderweg zoals in Hoeilaart. Maar wie denkt om grote druivenplantages of massa druivenserres te zien moet ik je teleurstellen want dit is zeer beperkt (toch langs de route) Je moet al de route verlaten en de bruine bordjes volgen om de kwekers te bereiken
Deze goed bewegwijzerde 40 km lange fietsroute heeft voor een meningsgeschil gezorgd in ons gezinnetje want mijn vrouwtje geeft een score van 7.5 en ik een score van 9. Nee, je hoeft niet ongerust te zijn. Bij een tak heerlijke druiven hebben wij het al lang weer bijgelegd

40-41-42-43-44-60-46-45-8-57-7-6-40

Laat hier je reactie achter