123) LE CIRCUIT COMINES-WARNETON 14-18 ( Henegouwen)

Deze fietsknooppuntroute hebben wij een beetje uitgebreid en zijn wij gestart vanaf de camperplaats aan De Balokken in Wervik op knp 12 waar ruime parking is. De route laat ons kennismaken met de meer “rustigere” kant van het front 14-18 waarvan getuige de kleinere oorlogskerkhoven die we meermaals tegenkomen op deze vlakke rit. Ook het punt waar in ’14 de beroemde voetbalmatch gespeeld werd tussen de 2 vijanden is op deze 48 km lange rit een bezienswaardigheid (let op de afstand tussen de 2 loopgrachten). Even van de route afwijken en een bezoekje brengen in het Bois de Ploegsteert aan het graf van de 15 !!! jarige soldaat R. Barnett op Rifle House Cementery is een must. Er zijn zeker meerdere bezienswaardigheden te zien zoals het herdenkingsmonument van Ploegsteert en er zijn zeker voldoende infoborden met de nodige uitleg op deze perfect bewegwijzerde route. Even bijpraten kan zeker bij een drankje op een van de vele terrassen die je tegenkomt onderweg.De route gaat via mooie wegen maar er is toch een langer , maar goed berijdbaar, stuk onverhard die je onder je wielen geschoven krijgt. Het speeksel in de mond krijgen dan weer de verstokte rokers bij het passeren of bezoeken van het Tabaksmuseum en na het fietsen even de latten op in de overdekte skipiste van Komen. Nee, vervelen zit er niet in op deze tocht en daarom een score van 8.5/10
Deze route kan je vinden in het boekje La Wallonie à vélo

12-5-6-27-4-15-2-23-3-25-29-24-2-15-4-27-28-7-9-12

Laat hier je reactie achter