124) IJZERHOEVENROUTE (West-Vlaanderen)

Deze route kan je het best starten vanaf de Ijzertoren (die je kan bezoeken) te Diksmuide waar voldoende parking is. Even de brug aan de Portus Dixmuda oversteken en je zit al direct in het hart van Diksmuide met zijn meerdere terrasjes. Wanneer we Diksmuide verlaten rijden we een heel eind langs de Ijzerrivier maar niet zonder eerst een bezoekje te brengen aan de Dodengang. Zoals de benaming laat vermoeden, staat deze route niet in het teken van de WO1 sites ( maar het is mooi meegenomen) maar om de hoeven te bezichtigen elk met hun eigen specialiteit. De hoeven zijn duidelijk herkenbaar aan de grote groene infoborden. Op enkelen kan je ook producten aankopen, zoals kaas, vlees, groenten en fruit (niet op zondag!).Deze 36.3 lange volledig vlakke rit loopt over mooi berijdbare wegen inclusief de Frontzate, een oude spoorlijn. De perfect bewegwijzerde toer gaat door de polders met passage door enkele kleinere dorpjes met allen een grote kerk. Een drankje kan je onderweg aanschaffen.Nee, een aangenaam routeke om te rijden en daarom een 8/10 score

Laat hier je reactie achter