125) DUITS HINTERLAND (West-Vlaanderen)

Deze route zijn we gestart in Hooglede. Het is een heuvelachtig toertje van 52 km die we onder de wielen kregen. De route is uit de reeks fietsroutes 14-18 en dat wil zeggen dat WO1 centraal staat. Hoewel 52 km lang zijn de herinneringen eerder aan de schaarse kant. De voornaamste zijn de Vredestoren (kan je beklimmen), het Belgische oorlogskerkhof en het weerom zeer sobere Duitse kerkhof in Hooglede. Infoborden geven een woordje uitleg. De route leert ons dat in die streek zeer veel groentjes worden gekweekt. De velden met prei, selder, kolen, wortelen, spruitjes enz doen ons alweer denken aan een lekker soepje of een hutsepotje. We reden over mooie , verzorgde en verkeersluwe wegen en een stuk onverhard vonden we dan weer in het Vrijbos. De thuishaven van de roversbende van Bakelandt (die ze 25 cm korter hebben gemaakt op het schavot) Deze uitstekend bewegwijzerde route is zeker door zijn afwisseling een 8/10 score waard

Laat hier je reactie achter