126) VERKENNING VAN CHIMAY (Henegouwen)

Deze rit zijn we gestart op knp 77 in Chimay. Het is een bos-en groenrijke route met doortocht door enkele typische Henegouwse dorpjes. Opvallend is wel weinig bewerkte akkerland maar de vele weides. Het is een tocht van 36 km en nagenoeg het ganse parkoers is heuvelachtig. Maar ja, voor de E-bikejes, knoppetje turbo en ze zijn vertrokken. Maar voor de gewone sterveling is het toch pittig te noemen. Daarom misschien een flesje sportdrank meenemen om de powertank weer bij te vullen. Geen moddertoestanden want je rijdt volledig over verharde wegen. Het knooppuntnetwerk zijn ze nog aan het uitstippelen in deze streek maar ondanks het niet aanwezig zijn van een 2 tal bordjes ( paaltjes staan er) is de bewegwijzering zeker goed te noemen. Na afloop van deze 8/10 scorende route kan je even napraten in Chimay op een terrasje met een Chimay biertje en een Chimay kaasje. Ohja, ik zou het nog vergeten, je rijd eventjes langs het stratencircuit van Chimay

77-81-84-55-56-57-58-50-51-16-15-14-76-77

Laat hier je reactie achter