132) HET OUDE VERLEDEN VAN TONGEREN (Limburg)

Deze 36 km lange knooppuntroute laat ons kennismaken met de omgeving rond Tongeren. Wij namen de start vanaf de parking in het Pliniuspark waar even verder het knooppuntnetwerk begint. Wij namen de start op knp 107. Deze heuvelachtige route zoekt zijn weg tussen de weides, akkergronden en de vele fruitboomgaarden (misschien beter deze route rijden in het bloesemseizoen) onderbroken door enkele kleinere dorpjes en het centrum van Tongeren. De route is volledig verhard en perfect bewegwijzerd. Een terrasje kan je dan weer meepikken op de markt van Tongeren onder het goedkeurend oog van den Ambiorix en bij een drankje te veel kan je je berouw gaan opbiechten in de Onze-Lieve-Vrouwebaseliek. De stad verlaten doe je via de middeleeuwse Moerenpoort. Langs de route staan verschillende bankjes o.a in de natuurgebieden waar je even halt kan houden en genieten van het natuurschoon. Drafrennen kan je dan weer bekijken op de Hippodroom. Ons besluit is dan ook dat deze rit alles heeft om een score van 9/10 te halen
Deze route kan je terugvinden in de fietsbox Limburg

107-111-112-114-115-116-117-128-139-120-130-129-107

Laat hier je reactie achter