135) DE SCHEEPSLIFTENROUTE ( Henegouwen)

Deze route zijn we gestart aan de kabelscheepslift van Strepy-Thieu, die je kan bezoeken, en waar ruime parking is. De 22 km lange fietsroute brengt je langs het Canal du Centre Historique waar je kan genieten van de door UNESCO geadopteerde hydraulische scheepsliften en van de laatste (werkende) ophaalbruggen in Wallonie. Ook aan alle bijzonderheden staan infoborden in meerdere talen.De route is vlak maar met toch enkele hevige kuitenbijters . Waarbij eentje van 19% . De tour volgt volledig het oude en nieuwe kanaal. De bewegwijzering bestaat uit het volgen van de Ravelborden nr 4 en nr 1 (klinkt moeilijk maar is toch gemakkelijk, gewoon het kanaal volgen, enkel in Thieu de brug over). De route vervolgt zijn weg door een groene omgeving maar de bewoning is toch nabij, waardoor een hapje of drankje zeker te vinden is. Deze volledig verharde fietsroute heeft alles wat een fietsroute te bieden heeft en daarom een score van 9.5/10

Laat hier je reactie achter