139) LES 3 CAYELLES (Frankrijk)

Deze route kan je best starten in het drukkere Audruicq (Pas de Calais) op het marktplein waar voldoende parking is. de route gaat volledig over verharde wegen tussen vele graan- en gewassenvelden. Nu en dan gaat het door dorpjes met soms wel West-Vlaams klinkende namen zoals Zutkerque en Polincove. De 40 km lange toer is licht heuvelachtig maar zeker gemakkelijk te rijden. Er zijn enkele plaatsen waar je even de benen kan stilhouden voor een drankje maar toch beter zelf een flesje vocht meenemen. Enkele bezienswaardigheden zijn : Het kleine Chinese kerkhofje en het te bezoeken “Le Blockhaus” in Eperlecques waar Hitler zijn V1 en V2 lanceerde met als doelwit Londen of Antwerpen ( deze plaats hebben wij bezocht en is zeker een aanrader, werkelijk indrukwekkend) De bewegwijzering is goed maar in Watten ontbreken enkele borden. Hier volgt de weg die je moet nemen: Door het centrum rijden tot over de brug van het water. Direct recht afslaan (passeert langs de camperplaats van mobilhomes) gewoon deze weg blijven volgen, over de spoorweg en even verder staat terug borden aan het kleine tunneltje. Wel best een aangenaam ritje om te rijden maar door het ontbreken van enkele borden slechts een score van 7/10

Laat hier je reactie achter