140) LANGS DE BOORDEN V/D SCHELDES ( Nederland )

Deze route zijn we gestart in Yerseke in het Nederlandse Zeeland. Yerseke is de hoofdstad van de mossel-en oester industrie met de thuishaven van alle grote mosselmerken. Interessant is eens een rondvaart te maken op de Oosterschelde met een uitleg en een demonstratie van het oesterslepen (hebben wij gedaan). De knooppuntroute laat ons genieten van de Westerschelde en de Oosterschelde waar je langs de ene kant van het fietspad de gigantische zeeschepen zie passeren en aan de andere kant van het fietspad de graskappers (schapen dus) hun best doen om het gras op de dijken kort te houden. Verder veel natuur te bewonderen evenals veel gewassen en ook wel meerdere plantages met fruitbomen. Er zijn weinig plaatsen om even bij te tanken. Dus zeker een dorstlessertje meenemen (en zeker op zondag) Doorheen centra wordt niet gereden.En ja hoor, deze rit is nu en dan zelfs een beetje golvend. Zeg maar de Zuid-Bevelandse Alpen zonder sneeuw. Wij hadden geluk met de wind maar houd er maar rekening mee dat het daar stevig stoempen kan worden. De 48 km , zeer goed bewegwijzerde route, is een aanradertje en daarom een 8/10 score. De folder van deze route is verkrijgbaar in het VVV kantoor van Yerseke
64-57-58-65-85-87-90-44-97-41-94-73-98-42-43-99-63-62-64

Laat hier je reactie achter