141) MIJNENSLAGROUTE (West-Vlaanderen)

Deze route start in het kleine maar charmante dorpje Kemmel. De 43 km lange toer bracht ons langs verschillende oorlog getuigenissen die deze streek rijk is. Bij het buiten rijden uit Kemmel is al de eerste site te bezichtigen . De bunkers van Lettenberg. Met deze zijn we vertrokken voor een ganse reeks oorlogmonumenten, sites en oorlog begraafplaatsen . De meest bekende zijn Hill 60 en de Bayernwald loopgraven (betalend). Ook enkele mijnkraters zijn te bezichtigen zoals de spanbroekmolenkrater. Even een wistjedatje ertussen. Er moesten 21 mijnen ontploffen. 19 zijn op tijd ontploft in 1917, ééntje is ontploft in 1955 en ééntje is tot op heden niet ontploft. De 600000 beeldjes zijn dan weer te bewonderen in het provinciedomein De Palingbeek. De route is sterk heuvelachtig te noemen maar met mooie vergezichten als beloning. Even uitrusten met een drankje kan op voldoende plaatsen. De weg gaat over rustige wegen tussen de vele velden met patatjes en groentjes en weides met koetjes. Een klein stukje onverhard kan zonder problemen overwonnen worden. Deze perfect bewegwijzerde route is zeker een 9/10 waard

Laat hier je reactie achter