144) VAN BLOESEM TOT OOGST lus 5 (Limburg)

Een 29 km lange heuvelachtige route krijgen we hier voorgeschoteld. De start kan je nemen in Borgloon. De knooppuntroute gaat over volledig verharde wegen van dorp naar dorp met daartussen grote stukken bewerkte akkers. Ook een stuk wordt gereden op een oude spoorweg tussen de bomen. Door het heuvelachtig karakter, soms wel pittig ( ik maar stoempen met mijn gewoon fietske terwijl mijn vrouw de Flair aan het lezen was met haar E-biketje tijdens het berg op rijden) krijgen we wel mooie vergezichten op ons netvlies gepresenteerd. Zoals de titel al laat blijken rijden we hier in de fruitstreek herkenbaar aan de meerdere fruitplantages. Er zijn enkele kastelen te bewonderen zoals de kastelen van Widooie en Heks (tja) wel beiden privaat en let ook op de meerdere prachtige hoeves. Stopplaatsen voor een drankje zijn zeker aanwezig. Een zwaardere maar best aangename route en daarom verdient deze perfect bewegwijzerde toer een 8/10 score

154-152-136-139-128-117-132-133-157-156-155-154-

Laat hier je reactie achter