145) HEIDEROUTE (Antwerpen)

De 57 km lange fietsroute zijn wij gestart in Wuustwezel – Gooreind. Na eerst een eindje te fietsen door een gebied waar de ietsje duurdere huisjes staan, kom je in Kalmthout waar een kanon staat die als het ware het startschot geeft voor het rijden in de Kalmthoutse Heide. Eens de Heide gepasseerd gaat de weg tussen het groen van de bewerkte akkers, weides en bosrijke stroken. Veel centra wordt niet aangedaan maar er zijn voldoende plaatsen om je fiets even te laten rusten bij een drankje o.a. de Kiekenhoeve . Als je eens van uit de hoogte wilt bekijken zijn er 2 uitkijktorens zoals de Klot met zicht over het gebied ” de Maatjes”. 2 x zijn er replica te zien van de ooit gevreesde dodendraad uit 14-18 . De weg gaat over rustige wegen met enkele stukken goed berijdbaar onverhard. Zoals je mag verwachten is de route perfect bewegwijzerd. Kortom alles samen toch een score van 8/10

 

 

 

Laat hier je reactie achter