146) HOEVEROUTE WEST (West-Vlaanderen)

We hebben vandaag één van de meerdere fietsroutes gereden die Roeselare rijk is. We hebben ons voertuig geparkeerd op de grote parking van de  expo waarlangs deze 31 km lange fietsroute passeert. De volledig vlakke en verharde fietstoer kan je indelen in 3 blokken. Het grootste deel situeert zich in de woonwijken en het centrum van Roeselare. Het 2de deel zoekt het groen van de akkers en weides op en het 3de deel zoekt het in de industrie gebieden. Ondanks wat de naam laat vermoeden ” Hoeveroute” zijn er niet zo veel hoeves te bewonderen en ondanks meerdere mooie fietswegels waar geen auto’s komen moeten er toch enkele zeer drukke hoofdwegen overgestoken worden. Dus opletten!!. Even halt houden voor een verfrissing kan zeker op deze route o.a. aan het vernieuwde wielermuseum Koers. Terwijl de man even de nostalgie van het fietsgebeuren opsnuift kan vrouwtjelief  de winkels gaan bezichtigen in het centrum ( tip voor de man, niet je bankkaart meegeven) De route is zeer goed bewegwijzerd maar er is 1 bordje die ontbrak (wij hebben hem toch niet gevonden) Er is wel een toffe fietsbrug die je over moet. Na zware ruzie met slagen en verwondingen zijn ik en mijn vrouwtje overeen gekomen dat deze route een score van 8/10 verdient

 

 

Laat hier je reactie achter