148) LES RIVES DE L’YZER NR 4 (Frankrijk)

De start is aan de kerk van Broxeele waar parking is aan de achterzijde van deze kerk waar je ook kennis maakt met Manneke Pis , jawel niet gelogen ! De route gaat over landelijk gebied en na een goeie 3 km kom je in Buysscheure waar de Yzer begint. Dit is wat je bij ons noemt een gracht ! Had ik het niet met mijn eigen ogen gezien ik zou het niet geloofd hebben. Er staat wel degelijk een bordje L’Yzer. Vanaf nu gaat het van dorpje naar dorpje. Je moet je niet verwachtten aan een terrasje of een winkel op deze route want die zijn er totaal niet. De route is volledig verhard en soms heuvelachtig te noemen met uitschieter de kuitenbijter door het bos van Ham. Ook bezienswaardigheden zijn niet aan de orde. Een grote tegenvaller was de bewegwijzering. Gelukkig hadden we een bewegwijzering afgedrukt op www.toerisme-nord fr/nl. want er ontbreken toch redelijk wat borden. Jammer toch hé. De 30 km lange rit valt anders wel mee maar door de meerdere minpunten kunnen we slechts een 6/10 geven. Werk aan de winkel voor de bordenplaatsers

 

Laat hier je reactie achter