149) CROSSEN DOOR DE BOSSEN (West-Vlaanderen)

De start van deze route is aan de Menenpoort in Ieper. In dit gedenkteken staan meer dan 50000 namen gebeiteld van vermiste soldaten uit WO1 . Elke avond wordt onder deze poort de Last Post geblazen om stipt 20u. Kippevel moment ! Je kan het al raden, deze route staat in teken van de eerste wereldoorlog met meerdere bezoekercites. Zoals de Menenpoort, het Memorial Museum Passchendaele en Hill 60 om maar enkele te noemen. Overal staan info borden met een woordje uitleg. De 30 km lange route zoekt zijn weg over meestal rustige landelijke wegen met enkele stukken, goed berijdbaar, onverhard. Je mag je aan een heuvelachtig terrein verwachtten. Maar geen probleem, er zijn voldoend horecazaken waar ze je verwelkomen om weer op krachten te komen. En bij warm weer kan je dan weer even verfrissing zoeken in de meerdere bossen, zoals het Polygoonbos en Domein de Palingbeek om maar enkele te noemen. Zeker eens een bezoek brengen aan en oorlogskerkhof. De samenvatting van deze route is : Een mooie, leerrijke fietstocht waar je moet je tijd voor nemen en daarmee krijgt deze perfect bewegwijzerde route een 9/10 score.

p.s. er waren normaal meerdere foto’s voorzien maar mijn camera was uit gevallen (platte batterij) sorry hiervoor

 

 

 

Laat hier je reactie achter