150) LANGE LISROUTE (West-Vlaanderen)

Deze 36 km lange route kan je starten in Nieuwpoort waar je meteen al het Albert 1 monument kan aanschouwen. Tevens ben je direct aan de sluizen van de Ganzepoot die een zeer belangrijke rol speelden in WO1. Even als de rivier De Ijzer die we een eindje volgen. Er komen op deze fietsroute veel polderkilometerkes aan te pas, waarbij je de beenspiertjes even kan testen, tegen de ongenadige wind. Oorlogsherinneringen vindt je ook langs de bekende Frontzate. Een oude spoorweg tussen Nieuwpoort en Diksmuide, nu omgebouwd tot een onverhard fietspad. De tocht gaat richting Veurne die je even binnenrijdt om dan vrijwel onmiddellijk het kanaal Nieuwpoort- Duinkerke op te zoeken. Even je helm opzetten tegen de balletjes tijdens de passage van het golfterrein om dan met een laatste inspanning terug naar Nieuwpoort te fietsen. Even deze route samenvatten. Bezienswaardigheden ? Ja . Rustige polderwegen ? Ja . Horecazaken met terras ? Ja . Perfect bewegwijzerd ? Ja . Verdiend deze route een 8.5/10 score ? JA !

DEZE ROUTE BESTAAT NIET MEER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Laat hier je reactie achter