151) TRAPPEN VAN STAD NAAR STRAND (West-Vlaanderen)

Deze 22 km lange (korte) fietstocht zijn we gestart aan de Hoge Blekker, de hoogste duin van de kust in Koksijde-Dorp. Dit rondje laat ons kennismaken met 2 bekende steden waar we door rijden. Enerzijds Veurne met zijn mooie gebouwen op de marktplaats en anderzijds De Panne die we doorkruisen via de winkelstraat om te eindigen op de dijk met zicht op zee. Tussen de steden door maken we kennis met het militair vliegveld van Koksijde en met het pretpark Plopsaland. Zeker even stilstaan bij de Belgische oorlogskerkhoven 14-18 van Adinkerke en van De Panne. Horeca zaken meer dan genoeg op deze vlakke toer. We mogen ook spreken van een mooie verdeling tussen het stedelijke en het natuurlijke. Deze perfect bewegwijzerde route mag een 9/10 score op zijn palmares plaatsen

 

 

 

Laat hier je reactie achter