152) OOG IN OOG MET DE MUUR EN DE LEGENDE (Oost-Vlaanderen en Henegouwen)

Een knooppuntroute verdeeld over Oost-Vlaamse  en Henegouwse bodem. Vertrokken in Geraardsbergen mochten we al direct proeven van de legende ” De Muur” bekend van de vele wielerwedstrijden of voor sommige (veel) fietsers het stijgingspercentje te veel. Maar fiets omhoog duwen heeft ook zijn charme moet je maar denken. De route heeft een goed evenwicht gevonden tussen het rijden in de bebouwing en het rijden in het landelijke. Vanaf Geraardsbergen naar Lessines is de route vrij sterk heuvelachtig te noemen. Vanaf Lessines naar Geraardsbergen is het volledig vlak rijden langs het jaagpad van de rivier De Dender. Er is een vliegveld voor zweefvliegtuigen langs de rivier. Ook een bezienswaardigheid is het kasteel van Bois-de-lessines (niet te bezoeken) nabij het Bois d’Acres. Er zijn ook de steengroeven van Lessines maar deze zijn moeilijk te zien vanaf de route. Maar de absolute topper is Hopital Notre-Dame à la Rose. Dit museum is een aanrader om te bezoeken. Wij hebben hem bezocht. Eten en drinken zijn voldoende te vinden op deze 30 km lange toer. De route in volledig verhard, de kasseien van de Muur inbegrepen. Door de vele afwisseling mag deze rit een 9/10 score op zijn al legendarische palmares bijschrijven.

80-76-75-78-3-49-41-46-34-45-44-45-30-32-28-83-81-80

 

 

 

Laat hier je reactie achter