153) SCHOORBAKKE ROUTE (West-Vlaanderen)

Deze vlakke fietsroute start in Middelkerke waar je misschien wel verblijft op 1 van de vele campings daar. Na even het hoofd te hebben ingetrokken wegens de over vliegende vliegtuigen, die landen op het vliegveld van Oostende, mag je jezelf voorbereiden op een hevig stukje polderwerk. En geloof me, de wind krijg je er gratis bij. Maar geen probleem, er worden enkele dorpjes aangedaan op deze 48 km lange route, met een terrasje¬† waar je even kan genieten van een drankje. Veel bezienswaardigheden moet je niet verwachtten op deze perfect bewegwijzerde toer, wel enkele mooie hoeves zoals bijvoorbeeld de Schoorbakke hoeve en natuurlijk de rivier ” de Ijzer”. De scheidingslijn tussen de beide strijdmachten in WO1 14-18. De route is volledig verhard , een klein stukje niet te na gesproken. Na afloop kan je nog genieten van een dijk-of winkelstraat wandeling in Middelkerke. Misschien wel een tocht met minder afwisseling maar van ons toch een 8/10 score

 

 

Laat hier je reactie achter